Ukoliko planirate da letujete u septembru, ovo morate da znate: Otkrivamo temperature vode nakon ciklona u Evropi
Letovanje ilustracija, Foto: Tamara Trajković

VREME

Ukoliko planirate da letujete u septembru, ovo morate da znate: Otkrivamo temperature vode nakon ciklona u Evropi

Sa razornim poplavama bori se centralna Evropa.

Objavljeno:

Snažan ciklon doneo je centralnoj Evropi polarno zahlađenje, veoma obilne padavine i poplave.Sa razornim poplavama bori se centralna Evropa.

Na planinama veje i sneg.

Oblast centralnog Mediterana i Jadrana pogodile su prethodnih dana jake oluje sa grmljavinom, a bilo je i morskih pojavica.

Osetno hladnija vazdušna masa stigla je i do centralnog Mediterana, a čak si u oblasti Jadrana temperature vazduha opale ispod 20 stepeni.

Leto kalendarski još nije završeno i mnogi još planiraju put mora.

Dobra vest je da su temperature mora širom Mediterana i dalje i više nego idealne za kuapnje i boravak na moru, iako u prilog tome ne idu niže temperature vazduha u oblasti Jadrana.

Na ostatku Mediterana i u Grčkoj i u Turskoj, ali i u Španiji temperature vazduha su oko 30 stepeni, uz sunčano i pravo letnje vreme.

More se drastično ohladilo samo u severozapadnom delu Mediterana, uglavnom uz francusku obalu, gde su temperature oko 20 stepeni.

Nažalost, najveće zahlađenje i obilne padavine pogodile su centalni deo Mediterana i Jadran i tu su tempetature mora malo niže, ali u je mora i dalje vrlo toplo, uz temperature od 23 do 27°C.

Na ostatku Mediterana temperature su uglavnom iznad 25 stepeni.

Najtoplije je na istoku Mediterana i jugu Mediterana, uz temperature i do 28°C, duž afričke obale u Egiptu i duž obale Mediterana od Izraela do Libana i do 30 stepeni.

Vrlo toplo je i na Crnom moru, uz temperature i iznad 25 stepeni.

Dakle, svi koji planiraju odmor, do kraja septembra širom Mediterana imaće ugodne temperature mora, a najveći problem povremeno bi na centralnom delu Mediterana povremeno bili pljuskovi sa grmljavinom, jake oluje i vetrovi, dok se u ostalim predelima očekuje uglavnom vedro i pravo letnje vreme, naročito na istočnom i zapadnom delu Mediterana.

Bonus video:

21:04

CENTRALNI DNEVNIK 15.09.2024

(Espreso/Telegraf/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.